ce trebuie la sarmale



Sa nu uitam eroii!

ION GAVRILA OGORANU

Ion Gavrila Ogoranu (n. 1 ianuarie 1923, Gura Vaii, comuna Recea, judetul Fagaras; d. 1 mai 2006, comuna Sântimbru, sat Galtiu, judetul Alba) a fost un celebru luptator în munti, împotriva comunismului. În memoriile sale, marturiseste ca aflat în anul 1976, pe când era anchetat la Securitate, la Rahova, ca în acte, localitatea sa de nastere era Iasi, judetul Fagaras. A actionat pe versantul nordic al Muntilor Fagaras.

           

rezistenta comunista din munti ion gavrila ogoranu rezistenta muntii fagaras portretul luptatorului la tinerete undeva in est securitatea sibiu gura vaii ce trebuie la sarmale

Braciolatini

Ingredinete:

1.5 Kg carne de vita foarte slaba, fara nervuri (pulpa)
2 cani de pesmet
1 cana parmesan
1 lingurita sare grunjoasa
1 lingurita piper
2 catei de usturoi, taiati marunt
1/4 cana patrunjel, taiat marunt
1/2 cana ulei de masline

Click pentru modul de preparare

Braciolatini mancare cu pulpa de vita feli subtiri de carne vita braciolatini reteta traditionala reteta de braciolatini braciolatini cu parmezan pachete braciolatini ce trebuie la sarmale

Negresa Englezeasca

Ingrediente:

1/2 cana cacao
1/2 pachet de unt
2 oua
1 cana zahar
1/4 cana faina
1 cana de nuci taiate sau zdrobite
1 lingurita vanilie
un praf de sare

Click pentru modul de preparare

Negresa Englezeasca reteteta Negresa Englezeasca retete usoare de dulce negresa reteta cum prepar negrese cum fac negrese cu nuci prajituri cu nuci dulce cu nuci ce trebuie la sarmale

Gogosi

Ingrediente:

100 g brinza de vaci, 100 g cascaval ras,
100 g telemea rasa, 2 oua mari, 50 g,faina, marar

Gogosi gogosi ardelenesti cum fac gogosi vreau reteta de gogosi cum prepar gogosii gogosi cu branza cum fac langosi cu branza gogosi cu branzade vaci si telemea ce trebuie la sarmale

Burete de peruca

Burete de peruca.
Coprinus comatus Fam Coprinaceae.
Denumiri populare: bureti, popenchi, caciula sarpelui.
Descriere- Ciuperca cu viata scurta, comestibila, intalnita din aprilie pana in noiembrie, prin gradini, parcuri, locuri cultivate. Prefera solurile ingrasate. Sporadica. Palaria ovoidal cilindrica, inalta de 5-10cm groasa de 3-6cm cu marginea brazdata de santuri. Fata superioara tomentos viloasa, alba, in crestet de culoare ocru. Fata inferioara cu lamele libere albe, apoi roz, in cele din urma se transforma intr-un lichid negru. Piciorul cilindric lung de 10-15cm, gros de 1-1,25cm alb, fistulos, usor dilatat la baza, prevazut cu un inel alb mobil. Carnea frageda, alba, apoi roz, miros si gust placut. Spori ovoizi sau elipsoidali netezi, negri.
Alimentatie: valoare alimentara foarte marie. Dupa recoltare trebuie imediat gatite pentru ca se inmoaie. Este folosit la supe, tocane. Nu se conserva.

Burete de peruca bureti popenchi caciula sarpelui palaria sarpelui ciuperci comestibile bureti comestibili ce trebuie la sarmale

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa

 

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa.
Maitake este o ciuperca asiatica denumita si „regele ciupercilor”. Ea are o istorie lunga in fitoterapia chineza si japoneza traditionala, avand si utilizari culinare. Proprietatile ei terapeutice exceptionale au fost confirmate de studiile clinice din ultimele decenii. Ciuperca creste in stare salbateca in China, Japonia, precum si in cateva zone impadurite din estul Americii de Nord. Este greu de cultivat, dar in ultimul timp s-au obtinut cateva progrese notabile.
Proprietatile stimulatoare asupra sistemului imunitar uman si calitatile acestei ciuperci de a lupta contra cancerului sunt date de continutul ridicat de polizaharide 1-3 si 1-6 bete-glucani.

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa regele ciupercilor ciperci fitoterapie fitoterapie ciuperca sistem imunitar ciuperca contra cancer ciuperca cancer protecţia organismului contra cancerului ce trebuie la sarmale

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum

 

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum.
Este cea mai faimoasa ciuperca medicinala din lume. Ea este denumita si „ciuperca nemuririi” datorita efectelor sale terapeutice uimitoare. in urma studiilor clinice, aceasta ciuperca este admisa oficial in tratamentul cancerului.
Ciuperca Reishi este mentionata pentru prima data in cea mai veche farmacopee chineza, cea a lui Seng Nong din anul 56 i.H.
Reishi este o ciuperca care se gaseste destul de rar, ceea ce justifica in buna parte costul destul de ridicat al specialitatilor care o contin.
Ce contine ciuperca Reishi.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre aceasta ciuperca trebuie sa remarcam cele peste 200 de substante active din compozitia sa. Dintre cele mai importante sunt polizaridele 1-3 beta-glucan si 1-6beta-glucan care au efecte terapeutice exceptionale, in special in profilaxia si tratarea cancerului.
Alaturi de aceste polizaharide mai sunt prezente triterpene (acid ganodermic), adenozida, germaniu argonic, acizi grasi ne saturati (acid oleic), ciclooctasulf, alcaloizi, acizi nucleici si vitamina A.

Ciuperca asiatic Reishi ciuperci farmaceutice bureti farmacie ciuperca medicinala ciuperci energie vitala ciuperca reduce nivelul glicemiei ciuperca glicemie ciuperca detoxifiere detoxifiere cu ciuperci ciuperca contra stresului si depresiei ciuperca tensiune arteriala ce trebuie la sarmale

Gulas bograci

Ingrediente

1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf vegeta, boia, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


 

Gulas bograci gulas bihor gulas transilvania bograci ardeleensc bograci carne vita gulas cu galuste galuste si cartofi galuste la ceaun ce trebuie la sarmale

Ce porc sa alegem pentru taiat ?

Cand pornim sa cumparam porcul, in primul rind trebuie sa ne alegem "obiectivul", sa ne gindim la necesitatile familiei, sa stim ce dorim-mai multa slanina si grasime, si mai putina carne sau mai putine afumaturi, carnati, sunca si mai putina grasime si slanina. Daca familia doreste multa slanina, dar si carne, sa cumparam un porc din rasa Bazna, ingrasat. Aceasta rasa asigura 60% grasimi si 40% carne.

....mai departe

Ce porc sa alegem pentru taiat porc de taiat cumparare porc de unde cumpar porc targ de porci ce trebuie sa stiu despre porci porci de vanzare porci de cumparat rase de porci cumpar porc de carne porci de carne porc bazna ce trebuie la sarmale

Conservarea carnii

Industria alimentara a descoperit si foloseste de foarte mult timp metode de consenvare a carnii. Noi nu le vom descriem pe toate.
Cea mai veche metoda de conservare a carnii este uscarea. Uscarea carnii trebuie aplicata doar in anumite limite, caci uscarea totala duce la deshidratarea exagerata a celulelor, la asemenea modificari in carne incit ea devine necomestibila. Prin uscarea exagerata a carnii se distrug celulele, acestea piezindu-si capacitatea de absortie si legare a apei.
O alta metoda este congelarea. Macelariile desfac adesea carne congelata prin metode de congelare rapida, industriala.



Decongelarea este o operatie care cere o mare grija, deoarece o procedura incorecta poate sa distruga produsul. Decongelarea se face la o temperatura cit mai apropiata de 0oC, chiar daca aceasta necesita un timp mai indelungat. Daca decongelam carnea la o temperatura mai ridicata (15-20 gr C) trebuie sa ferim carnea de curentii de aer, pentru a evita factorii care favorizeaza evaporarea. In caz ca decongelarea se face in apa, temperatura acesteia sa nu depaseasca 15 grade C.

...mai departe

Conservarea carnii Conservarea carnii de porc Conservarea carnii proapete de porc conserve de porc conserve de carne Conservarea carnii porc taiat ce trebuie la sarmale



 
213.136.76.7