CIUPERCI - Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa

 

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa.
Maitake este o ciuperca asiatica denumita si „regele ciupercilor”. Ea are o istorie lunga in fitoterapia chineza si japoneza traditionala, avand si utilizari culinare. Proprietatile ei terapeutice exceptionale au fost confirmate de studiile clinice din ultimele decenii. Ciuperca creste in stare salbateca in China, Japonia, precum si in cateva zone impadurite din estul Americii de Nord. Este greu de cultivat, dar in ultimul timp s-au obtinut cateva progrese notabile.
Proprietatile stimulatoare asupra sistemului imunitar uman si calitatile acestei ciuperci de a lupta contra cancerului sunt date de continutul ridicat de polizaharide 1-3 si 1-6 bete-glucani.

Efectele terapeutice.

-in primul rand trebuie mentionate calitatile acestei ciuperci in ceea ce priveste protectia organismului contra cancerului. Ciupercile Maitake, in mod aproximativ asemanator cu Reishi, cresc nivelul factorului de necroza tumorala care distruge celulele tumorale, inhiba angogeneza, protejeaza celulele sanatoase si inhiba formarea de metastaze. De asemenea aceste ciuperci reduc riscul de crestere a tumorilor chiar si in cazurile dificile si ajuta in timpul tratamentului chimioterapic, facandu-l mai suportabil de catre organism.
-Ciupercile Maitake stimuleaza puternic imunitatea organismului, activand macrofagele (celule ale sistemului nostru natural de aparare care inghit celulele nocive care se dezvolta in corp, in cazul de fata fiind vorba de celule canceroase), limfocitele T si celulele NK (numite „natural killer”, adica cele care omoara celulele bolnave ne dorite).
-Alte calitati ale acestor ciuperci sunt de reducere a inflamatiilor produse in tesuturile atinse de cancer. in plus ciupercile Maitake stimuleaza selectiv functiile organismului ajutandu-i sa se adapteze fizic psihic si imunitar in cazul aparitiei celulelor canceroase.
-Ciupercile Maitake cresc eficienta tratamentelor antibacteriene si antivirale si imbunatatesc rata de utilizare a oxigenului.
in studiile de laborator s-a demonstrat ca polizaharidele continute in ciuperca sunt responsabile de efectul de prevenire a cancerogeneze, de inhibare a cresterii tumorale, de marire a activitatii celulelor care lupta cu cancerul produse de sistemul nostru imunitar (celulele T-helper), precum si de efectul virulicid care lupta contra HIV.
Cercetarile au dovedit ca Maitake este mai bine absorbita la nivelul intestinului subtire si este mai activa prin administrarea orala decat intravenoasa. Ciuperca poate fi luata si ca supliment alimentar, dar si sub forma de mancare gatita (caz in care se achizitioneaza in stare uscata si se fierbe timp de o jumatate de ora). Un alt mod de administrare este cel sub forma de infuzie.

Cuvinte cheie: Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa regele ciupercilor ciperci fitoterapie fitoterapie ciuperca sistem imunitar ciuperca contra cancer ciuperca cancer protecţia organismului contra cancerului

 
213.136.76.7