CIUPERCI - Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum

 

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum.
Este cea mai faimoasa ciuperca medicinala din lume. Ea este denumita si „ciuperca nemuririi” datorita efectelor sale terapeutice uimitoare. in urma studiilor clinice, aceasta ciuperca este admisa oficial in tratamentul cancerului.
Ciuperca Reishi este mentionata pentru prima data in cea mai veche farmacopee chineza, cea a lui Seng Nong din anul 56 i.H.
Reishi este o ciuperca care se gaseste destul de rar, ceea ce justifica in buna parte costul destul de ridicat al specialitatilor care o contin.
Ce contine ciuperca Reishi.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre aceasta ciuperca trebuie sa remarcam cele peste 200 de substante active din compozitia sa. Dintre cele mai importante sunt polizaridele 1-3 beta-glucan si 1-6beta-glucan care au efecte terapeutice exceptionale, in special in profilaxia si tratarea cancerului.
Alaturi de aceste polizaharide mai sunt prezente triterpene (acid ganodermic), adenozida, germaniu argonic, acizi grasi ne saturati (acid oleic), ciclooctasulf, alcaloizi, acizi nucleici si vitamina A.

Efecte terapeutice.

Efecte antitumorale- Ciuperca Reishi actioneaza impotriva aparitiei celulelor canceroase prin cresterea factorului de necroza tumorala care ajuta la distrugerea acestor celule. De asemenea aceasta ciuperca inhiba un proces numit angiogeneza prin care celulele tumorale stimuleaza formarea a cat mai multor vase sangvine care permit ulterior extinderea tumorii. in plus, ciuperca Reishi creste rata de utilizare a oxigenului la nivel celular, ajutand celulele sanatoase sa lucreze la parametri optimi, stopeaza formarea de metastaze, micsoreaza durerile si ofera protectie contra efectelor secundare iminente in chimio si radioterapie.
Efecte antioxidante- aceasta ciuperca se opune actiunilor distructive ale radicalilor liberi.
Regleaza echilibrul acido-bazic- avand efect alcalinizant.
Creste energia vitala Qi- care sustine intregul organism.
Efecte de adaptare a organismului- la starea fizica, psihica si imunitara.
Reduce nivelul glicemiei.
Efecte protectoare si detoxifiante hepatice exceptionale: ciuperca Reishi creste productia de interferon (glicoproteina cu efect antiviral) scade sau normalizeaza nivelul transaminanzelor, reduce fibroza hepatica in ciroza alcoolica si este un bun drenor hepatic.
Efecte antialergice- inhiba productia de histamina.
Efecte antivirale contra: virusului Epstein-Barr, HTV, Human Papiloma, virusul gripal si zoster (caz in care suprima si durerile).
Efecte antibacteriene si antiparazitare- prin cresterea nivelului de imunoglobuline.
Efecte stimulatoare la nivelul glandelor suprarenale- contra stresului si depresiilor.
Blocheaza formarea fibroamelor uterine- prin mentinerea echilibrului hormonal.
Amelioreaza memoria- somnul, calmeaza si echilibreaza spiritul si reduce emotivitatea.
Reduce edemele pulmonare, infectiile respiratorii si calmeaza tusa.
Regleaza tensiunea arteriala crescuta, previne si trateaza accidentele vasculare cerebrale, insuficienta coronariana, infarctul miocardic, flebitele, varicele si hemoroizii, inhiba agregarea plachetara si scade colesterolul.

Cuvinte cheie: Ciuperca asiatic Reishi ciuperci farmaceutice bureti farmacie ciuperca medicinala ciuperci energie vitala ciuperca reduce nivelul glicemiei ciuperca glicemie ciuperca detoxifiere detoxifiere cu ciuperci ciuperca contra stresului si depresiei ciuperca tensiune arteriala

 
213.136.76.7