galusti cu prune uscate



Galbiori

Galbiori.
Cantharellus cibaris, Fam. Cantharellaceae.
Denumiri populare: burete galben, ciga mica, ciuciuleti galbiori, ciureti, unghia caprei, urechiusa.
Descriere- ciuperca comestibila cu palaria de culoare galbena, ca galbenusul de ou, in forma de palnie, de 5-10cm diametru. Marginea este rasfranta si ondulata. Lamelele se prelungesc pe picior, au culoare galbena, piciorul de 3-4 cm lungime si 2 cm grosime, carnos. Carnea este alba in interior si galbena spre exterior, cu miros si gust placut. Creste in padurile de fag si mesteacan, precum si in padurile de rasinoase, formand grupuri numeroase. Se intalneste din iunie pana in octombrie.
Alimentatie- valoare alimentara foarte mare. Foarte cautati. Nu sunt viermanosi. Utilizati la diferite preparate culinare. Pentru iarna se conserva in sare, se usuca sau se mureaza. Prin uscare si macinare se obtine praful de ciuperca care se adauga la diferite mancaruri de ciuperci sau alte mancaruri.
Atentie! Se poate confunda cu Omphalotus olearius. Aceasta are lamelele neregulate.

galbiori burete galben ciga mica ciuciuleti galbiori ciureti unghia caprei urechiusa ciuperci paduri fag si mesteacan ciuperci din iunie pana in octombrie conserva de ciuperci cu sare ciuperci uscate pentru iarna ciuperci murate pentru iarna galusti cu prune uscate

Craita

Craita.
Amanita caesarea. Fam. Amanitaceae.
Denumiri populare: burete domnesc, craint, roinita.
Descriere- Ciuperca comestibila intalnita in luna Iulie prin cerete, gorunete, stejaris. Palaria sferica, semisferica, apoi intinsa, cu marginea fin striata, diametrul 8-20cm. Fata superioara cu cuticula neteda, stralucitoare, portocalie sau galben-portocalie, rar acoperita cu resturi de val. Fata inferioara cu lamele late, galbene aurii, libere, largi, inegale. Piciorul cilindric, ingrosat la baza, neted, apoi usor spongios, carnos, plin, lung de 8-16cm, diametrul 2-3cm, cu inel lat striat, de aceiasi culoare. Valva membranoasa, alba, densa, persistenta, rezistenta la rupere, cu aspectul unui saculet lobat. Carnea alba-galbuie, moale, miros si gust placut.
Alimentatie: foarte buna cu foarte mare valoare alimentara. Folosita la diferite tipuri de supe, mancare. Pentru iarna se usuca. Mult pretuita de Romani. Gurmanzii o considera cea mai gustoasa ciuperca.

 

craita burete domnesc craint roinita diferite tipuri de supe ciperci uscate pentru iarna Gurmanzii o considera cea mai gustoasa ciuperca luna Iulie prin cerete gorunete stejaris galusti cu prune uscate

Ce facem cu prunele?

 

banc prune palinca compot galusti cu prune uscate

Coacazele si viata !

 Mici, parfumate, acrisoare, si pline de vitamine – astfel s-ar putea rezuma descrierea coacazelor negre. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism. si totusi, care este secretul lor?

 

Ce substante nutritive contin coacazele negre?

 

Marele atu al coacazelor il constituie cantitatea mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale), de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. Contin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.

Cand pot introduce coacazele in alimentatia copilului meu? 

Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia diversificata a bebelusului incepand cu varsta de 1 an. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care il oferiti micutului, nu uitati sa cereti sfatul medicului curant si sa urmati regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduc coacazele negre organismului?
 
citeste mai departe>>> 
 

coacaze alimentatie galusti cu prune uscate



 
213.136.76.7