vitamine si minerale


Trufe in Transilvania

Trufele sunt numite ÅŸi diamantele negre ale pamântului sau diamantele gastronomiei, delicatese de neegalat. Trufele sunt ciuperci care cresc in pamant in mod normal la adâncime de 10-40 cm
Trufele sunt ciuperci Ascomycete ce aparÅ£in genului Tuber. Trufele se gasesc în emisfera de Nord, între 25 ÅŸi 60 grade latitudine în climat foarte diferit: tropical, mediteraneean, temperat sau temperat rece, continental sau continental rece.

Trufe in Transilvania trufe caini dresati caini pentru trufe zonele trufelor harta trufelor carti trufe trufe in romania trufe in europa trufa afacere retete trufe ciuperci scumpe porci trufe vitamine si minerale

CIFOZA

Cifoza (cocoasa) deformarea coloanei vertebrale cu accentuarea convexitatii posterioare din regiunea toracica. Cifoza poate fi datorita si unei pozitii vicioase a individului, dar mai ales unor boli ale coloanei vertebrale (tuberculoza sau boala lui Pot).
Se va face tratament cu sucuri de legume si fructe, vitamine, calciu. Se indica de asemenea gimnastica pentru întarirea muschilor, bai de soare. O alimentatie corecta si cât mai mult timp petrecut pe terenurile de sport si în aer liber.
 

cifoza boala cifoza tratarea cifoza tratarea cifozei tratament cifoza boli coloana coloana vertebrala vitamine si minerale

Caltabosi ( Caldabosi )

Produsele preparate din maruntaie se numesc in general caltabosi. Acestia sint bogati in calorii, in vitamine si in saruri minerale. Dezavantajul lor consta in faptul ca, nu se pot pastra un timp mai indelungat, tocmai de aceea nu trebuie facuti in cantitati prea mari.
Caltabosii se altereaza repede la caldura dar nici frigul prea mare nu le prieste caci prin inghetare se distrug celulele si se ajunge la aceeasi alterare ca si la caldura.



...mai departe

Caltabosi Caldabosi prepararea Caltabosilor retete de caldabosi retete caltabosi retete maruntaie porc ce fac cu maruntaiele de la porc cum fac caldabosii vitamine si minerale

Coacazele si viata !

 Mici, parfumate, acrisoare, si pline de vitamine – astfel s-ar putea rezuma descrierea coacazelor negre. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism. si totusi, care este secretul lor?

 

Ce substante nutritive contin coacazele negre?

 

Marele atu al coacazelor il constituie cantitatea mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale), de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. Contin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.

Cand pot introduce coacazele in alimentatia copilului meu? 

Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia diversificata a bebelusului incepand cu varsta de 1 an. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care il oferiti micutului, nu uitati sa cereti sfatul medicului curant si sa urmati regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduc coacazele negre organismului?
 
citeste mai departe>>> 
 

coacaze alimentatie vitamine si minerale


 
213.136.76.7