vand matci 2012



Manastirea Neamt


 


Este manastire de calugari cu 64 vietuitori. Se afla in com.Vanatori, jud. Neamt, la 17 km NV de Tg.Neamt. A fost ctitorita initial ca schit de lemn, daruit cu mosii si sate pe vremea lui Petru Musat (1376-1392). Apoi a fost inlocuit si transformat de acesta in manastire cu biserica de piatra, cu chilii, turnuri si ziduri de aparare. Alexandru cel Bun a rectitorit-o si intregit-o cu case si turnu-clopotnita, acesta fiind singura piesa de epoca pastrata pana astazi de la inceputul sec. XV.

Manastirea Neamt manastire de calugari com.Vanatori jud. Neamt Petru Musat Mihai Eminescu Veniamin Costachi hramul Inaltarea Domnului vand matci 2012

Manastirea Prilog


 


Este manastire de calugari, cu obste in formare, avand hramul "Maica Domnului Portarita". Se afla in satul Prilog, com. Orasul Nou, jud. Satu Mare, la 37 km E de Satu Mare si 42 km V de Baia Mare (prin Seini si Orasul Nou)

Manastirea Prilog vand matci 2012

Manastirea Sambata de Sus

Sambata de Sus, este manastire de calugari , 40 vietuitori , cu hramul “Adormirea Maicii Domnului“ (15 august ) si “ Izvorul Tamaduirii“ ( prima vineri dupa Pasti ). Se afla in  comuna Voila, jud. Brasov, la 30 km S de Fagaras si 11 km SE de orasul Victoria

Manastirea Sambata de Sus manastire de calugari ramul Adormirea Maicii Domnului Izvorul Tamaduirii comuna Voila jud. Brasov ctitorita de Constanin Brancoveanu Arhitectura este specific brancoveneasca vand matci 2012

Manastirea Sinaia

Este manastire de calugari, cu 11 vietuitori. Se afla in orasul Sinaia, la 48 km S de Brasov si 60 km N de Ploiesti, pe drumul international si calea ferata, gara Sinaia

Manastirea Sinaia manastire de calugari orasul Sinaia orasul Sinaia hramul Sfanta Treime stilul moldovenesc medieval brancovenesc-renascentist palatul Peles Carol I vand matci 2012

Lacul de acumulare Varsolt

Lacul de acumulare Varsolt este situat in comuna Varsolt din judetul Salaj pe cursul raului Crasna, la 19 Km de orasul Zalau, 10 km de orasul Simleu Silvaniei si 6 km de comuna Crasna.



 

lacul varsolt lacuri transilvania pescuit crap varsolt concurs de pescuit varsolt comuna varsolt judetul salaj program pescuit caras crap stiuca raul crasna salaj cazare varsolt barci pescuit viile salajului vand matci 2012

Zilele motrului 2012

25-27 mai 2012
 

Zilele municipiului Motru. Simpozion. Expozitii de arta populara si arta plastici. Concurs de creatie literara. Lansari de carte. Spectacole artistice.• Organizeaza: Consiliul local, Primaria, Casa de Cultura si Biblioteca municipala Motru.
 
Festivalul folcloric interjudetean pentru copii si tineret ,,Pe fir de balada’’
 
Organizeaza: Palatul Copiilor, la Tg-Jiu

Parteneri: Consiliul local Tg-Jiu, CJCPCT Gorj, Åžcoala Populara de Arta Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’’
 
Târgul national al mesterilor populari copii, editia a VII-a
 
Organizeaza: Palatul Copiilor si CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu
 
Parteneri: Consiliul JudeTean Gorj, Primaria Tg-Jiu
 

Zilele motrului 2012 motru 2012 zilele motrului 2012 zilele motrului motru weekend motru program zilele motrului program motru bataie la zilele motrului vand matci 2012

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa

 

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa.
Maitake este o ciuperca asiatica denumita si „regele ciupercilor”. Ea are o istorie lunga in fitoterapia chineza si japoneza traditionala, avand si utilizari culinare. Proprietatile ei terapeutice exceptionale au fost confirmate de studiile clinice din ultimele decenii. Ciuperca creste in stare salbateca in China, Japonia, precum si in cateva zone impadurite din estul Americii de Nord. Este greu de cultivat, dar in ultimul timp s-au obtinut cateva progrese notabile.
Proprietatile stimulatoare asupra sistemului imunitar uman si calitatile acestei ciuperci de a lupta contra cancerului sunt date de continutul ridicat de polizaharide 1-3 si 1-6 bete-glucani.

Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa regele ciupercilor ciperci fitoterapie fitoterapie ciuperca sistem imunitar ciuperca contra cancer ciuperca cancer protecţia organismului contra cancerului vand matci 2012

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum

 

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum.
Este cea mai faimoasa ciuperca medicinala din lume. Ea este denumita si „ciuperca nemuririi” datorita efectelor sale terapeutice uimitoare. in urma studiilor clinice, aceasta ciuperca este admisa oficial in tratamentul cancerului.
Ciuperca Reishi este mentionata pentru prima data in cea mai veche farmacopee chineza, cea a lui Seng Nong din anul 56 i.H.
Reishi este o ciuperca care se gaseste destul de rar, ceea ce justifica in buna parte costul destul de ridicat al specialitatilor care o contin.
Ce contine ciuperca Reishi.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre aceasta ciuperca trebuie sa remarcam cele peste 200 de substante active din compozitia sa. Dintre cele mai importante sunt polizaridele 1-3 beta-glucan si 1-6beta-glucan care au efecte terapeutice exceptionale, in special in profilaxia si tratarea cancerului.
Alaturi de aceste polizaharide mai sunt prezente triterpene (acid ganodermic), adenozida, germaniu argonic, acizi grasi ne saturati (acid oleic), ciclooctasulf, alcaloizi, acizi nucleici si vitamina A.

Ciuperca asiatic Reishi ciuperci farmaceutice bureti farmacie ciuperca medicinala ciuperci energie vitala ciuperca reduce nivelul glicemiei ciuperca glicemie ciuperca detoxifiere detoxifiere cu ciuperci ciuperca contra stresului si depresiei ciuperca tensiune arteriala vand matci 2012

Hrib

Hrib.


Boletus edulis. Fam. Boletaceae.

 

Denumiri populare: burete, hrichi, manatarca, manatarca pietroasa, mitarca rosie, nitarca, pita vacii, pitaqrca, pitoanca, painea padurii.


Descriere
- ciuperca comestibila foarte buna la gust, comuna în padurile de fag, de stejar si de conifere. Creste izolata sau în grupuri. Fructificatia este sub forma de palarie si picior. Palaria este de culoare castanie-bruna, bombat la început, hemisferica, devine întinsa. Tulpinile sporifere sunt simple albicioase, apoi galbene. Porii de aceiasi culoare au tulpini sporifere circulari. Piciorul e umflat la baza, are culoare galben deschis, ornamentat cu o retea sub palarie, este alb, tare cu gust si mkiros placut. Creste primavara, toamna, vara, izolata sau în grupuri în padurile de foioase si conifere în luminisuri. Este foarte buna. Se recomanda sa nu se recolteze exemplare prea tinere pentru a nu fi confundata cu alte tipuri de ciuperci care pot fi otravitoare.


Alimentatie
-valoare alimentara foarte mare. Pe piata mondiala este cotata ca avand calitati deosebite ocupand locul II dupa trufa de iarna (Tube melanopsporum). Folosit la supe, pateuri,, umpluturi pentru cornuri, mancare cu orez, papricas, varza umpluta cu ciuperci, etc. În unele zone se mureaza. Se usuca în felii subtiri însirate pe ata. Uscat devine mai placut la gust.

 

burete hrichi manatarca manatarca pietroasa mitarca rosie nitarca pita vacii pitarca pitoanca painea padurii hrib hiriba vand matci 2012

Codul bunelor maniere

Reguli de baza ale "Codului Bunelor Maniere"
 
 
 
 1. La spectacole de teatru, opera, gale sau expozitii, vom merge imbracati elegant.
 
 
 
 2. Cand ne intalnim cu cineva pe strada, nu vom ramane in mijlocul strazii sau in mijlocul trotuarului.
 
 
 
 3. Nu ne vom intrerupe niciodata interlocutorul, in cadrul unei discutii.

 
 
 4. Autoprezentarea se obisnuieste frecvent, in diferite ocazii: intr-o societate mai numeroasa, la solicitarea unei vizite, la prezentarea in fata superiorului pe care inca nu l-ai cunoscut.


 
 
 5. intr-un restaurant sau bar, barbatul va intra mereu primul.

codul bunelor maniere bune maniere vand matci 2012



 
213.136.76.7