uratura populara


Sfecla rosie cu hrean

Ingrediente:

• 1 kg sfeclã rosie • 50 g boabe mustar
• 1 lingurã ulei floarea soarelui • 1 linguritã sare
• 50 ml otet
• 50 – 100 gr hrean (dupã cum vã place, mai tare sau mai catifelat)

Sfecla rosie cu hrean reteta cu sfecla si hrean muratura sfecla rosie muraturi hrean sfecla rosie aperitiv uratura populara

Ceapa la borcan

Ingrediente:

1 cana otet , 1 cana zahar , 2 cani apa , 1-2 linguri piper boabe
1 lingurita cu varf sare , 2-3 foi dafin

Ceapa la borcan reteta ardeleneasca de ceapa la borcan muratura cu ceapa ceapa in otet mutatura traditionala ceapa uratura populara

Zilele motrului 2012

25-27 mai 2012
 

Zilele municipiului Motru. Simpozion. Expozitii de arta populara si arta plastici. Concurs de creatie literara. Lansari de carte. Spectacole artistice.• Organizeaza: Consiliul local, Primaria, Casa de Cultura si Biblioteca municipala Motru.
 
Festivalul folcloric interjudetean pentru copii si tineret ,,Pe fir de balada’’
 
Organizeaza: Palatul Copiilor, la Tg-Jiu

Parteneri: Consiliul local Tg-Jiu, CJCPCT Gorj, Åžcoala Populara de Arta Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’’
 
Târgul national al mesterilor populari copii, editia a VII-a
 
Organizeaza: Palatul Copiilor si CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu
 
Parteneri: Consiliul JudeTean Gorj, Primaria Tg-Jiu
 

Zilele motrului 2012 motru 2012 zilele motrului 2012 zilele motrului motru weekend motru program zilele motrului program motru bataie la zilele motrului uratura populara

Burete puturos

Burete puturos.
Phallus impudicus. Fam Phalaceae.
Denumiri populare- bozus, burete de buba, burete de inimioara.
Descriere: Ciuperca comestibila in stadiul tanar, dar otravitoare. Se intalneste in lunile: V-XI pe sol umed si umbrit in padurile de foioase si conifere, pajisti, gradini, parcuri, etc. Palarie conica, caracteristica si miros puternic de cadavru care atrage mustele si alte insecte.
in traditia populara. Se folosea la bube si dalac (carbune). Se culegea si se usca, iar cand se intrebuinta se muia in apa calda, se ungea cu miere si apoi se punea pe bube sau basica, ca sa aline durerile si sa le usuce. Zeama se bea contra durerilor de inima. in tinutul Botosanilor se folosea pentru muscatura de sarpe si de nevastuica. Se zdrobea coada buretelui, se punea in lapte si apoi se turna pe rana.
Alimentatie- Utilizata in consum numai in stadiul foarte tanar. in unele regiuni, copii ii arunca palaria rau mirositoare consumand piciorul in stare cruda. Piciorul si „ouale” se pot mura pentru iarna, se pot folosi la condimentarea salatelor de boef, sau altor preparate culinare.
in antichitate a fost considerat un foarte bun afrodiziac. in Germania uscata se da in hrana vitelor pentru a se inmultii.

Burete puturos bozus burete de buba burete de inimioara besina calului ciuperci comestibile si otravitoare uratura populara

Ciuperci asiatice - Kawaratake

 

Ciuperci asiatice Kawaratake. Coriolus versicolor.
Este cea mai studiata ciuperca din lume, atat pentru calitatile sale de lupta impotriva cancerului, cat si pentru alte proprietati medicinale. Din 1970 pana azi s-au efectuat pe aceasta ciuperca peste 300 de studii clinice. Numele de Kawaratake este cunoscut in Japonia, chinezii denumind-o Yun Zhi, iar in Europa fiind cunoscuta ca „Turkei Tail” –(coada curcanului).
Din 1977 tratamentele contra cancerului cu produse din aceasta ciuperca sunt aprobate in mod oficial de autoritatile japoneze.
Din aceasta ciuperca s-au extras o serie de polizaharide care au dovedit proprietati imunostimulatoare exceptionale (pentru cunoscatori sub denumirea de Krestin-PSK si polizaharidele peptidice PSP). Acestea unt principalele substante care fac din Kawaratake o ciuperca de temut impotriva cancerului.
Pentru potentarea si diversificarea efectulu anticancerigen Kawaratake poate sa se asocieze si cu ghimber, extract de Maitake, vitamina C si o substanta extrasa din piperul negru, numita bioperin.
Efecte terapeutice:
-Antitumorale si imunostimulatoare puternice.
-Antibacteriene si antivirale.
-Reduce durerea, anxietatea, transpiratiile nocturne si voma la pacientii cu tumori.
-Reduce riscul de boli cardiovasculare (are efect hipotensiv) si sustine tratamentul postoperator.

cea mai populara ciuperca cea mai studiata ciuperca ciuperci impotriva cancerului ciuperci medicinale bureti terapii ciuperci china ciuperci japonia ciuperci efecte terapeutice ciuperca antitumoare ciperci antivirale ciuperci boli cardiovasculare uratura populara

Uraturi pentru profesori

 

uraturi pentru profesori Uratura pentru profesori invatatori diriginti uratura populara

Uratura pentru sefi

 

Uratura pentru sefi patron directori uratura populara

Uraturi pentru parinti

 

Urare pentru parinti uratura parinte uratura populara

Uratura pentru parinti

Uratura pentru parinti urari parinti uratura populara

Sfantul Gheorghe

 

 Sfantul Mare Mucenic Gheorghe sau George versiuni: Georgiu, Georz, Giurgiu, Iorgu; din greaca Gheorghios «agricultor»; c. 275/280 – d. 23 aprilie 303) este un sfant megalomartir, pomenit de aproape toate Bisericile traditionale, de obicei pe data de 23 aprilie. Patron al unui numar de tari, regiuni si orase printre care al Angliei.

 
In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase în Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.
 

Sfantul Gheorghe istoria uratura populara


 
213.136.76.7