TIRU VIOREL


Manastirea Brazi

 



Este manastire de calugari, cu 4 vietuitori. A fost reinfiintata in 1991, cu hramul "Sfantul Gheorghe" (23 aprilie). Se afla in orasul Panciu, jud. Vrancea, la 1,5 km S-V de Panciu. Biserica de lemn a fost ridicata in 1654 de un boier moldovean sau dupa 1676 de sihastri Teofilact si Sava, frati buni, daltuitori in piatra ai pesterii din jur.

Manastirea Brazi calugari Panciu jud. Vrancea Biserica de lemn Dimitrie Schimonahu Ioat Slavici manastiri la valea manastiri judetul valcea judetul valcea biserici valcea TIRU VIOREL

Manastirea Cernica

 



Este manastire de calugari cu 49 de vetuitori. Se afla in com. Cernica, judetul Ilfov, la 13 km SE de Bucuresti pe drum modernizat Bucuresti – Oltenita. Biserica cu hramul “Sfantul Nicolae” (6 decembrie)

Manastirea Cernica manastire de calugari com. Cernica judetul Ilfov Bucuresti Balta Colentinei Vornicul Cernica Stirbei manastiri ilfovaene locas de cult ilfov calugari ilfov TIRU VIOREL

Dragobete

DRAGOBETE, care era numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, era un zeu tanar al dacilor care era sarbatorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia si Transilvania la o data fixa în fiecare an.

dragobete romania TIRU VIOREL

Ziua mamei

ziua mamei poezie TIRU VIOREL

Floriile - Vasile Alecsandri

Vasile Alecsandri floriile poezie TIRU VIOREL

Zece locuri de vizitat in Maramures

Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice. Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone etno-folcorice distincte: tara Chioarului, tara Lapusului, tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare. 

Zece locuri de vizitat in Maramures:

1. Cascada Cailor - Borsa este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se praveleste  pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare

 

 2. Cimitirul Vesel - Sapanta este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.

 
 
 
....mai departe
   

zece locuri vizitat maramures TIRU VIOREL

Economie de benzina

 

banc economie benzina TIRU VIOREL


 
213.136.76.7