Spre Cer!



Manastirea Aninoasa

 



Este manastire de calugari, cu obste in formare, reinfiintata in 1994, cu hramul "Sfantul Nicolae" (6 decembrie). Se afla in com. Aninoasa, jud. Arges, la 20 km SV de Campulung-Muscel, 35 km NE de Curtea de Arges.

Manastirea Aninoasa Sfantul Nicolae Campulung-Muscel Curtea de Arges Teodoran Vladescu Parvu Vladescu Teodosie monahul Mitropolitul Ungro-Vlahiei egumenul Varlaam Daniil Cantarolu icoane argint aur manastiri arges biserici arges manastiri valahe Spre Cer!

Manastirea Casiel Strambu

 



Numita si Casiel-Strambu, este manastire de calugari,14 vietuitori, reinfiintata in 1991 cu hramul "Inaltarea Sfintei Cruci" (14 septembrie) care este si zi de pelerinaj

Manastirea Casiel Strambu hramul Inaltarea Sfintei Cruci satul Strambu com. Chiuesti judetul. Cluj manastiri cluj manastiri judetul cluj manastiri in cluj manastiri in ardeal Spre Cer!

Manastirea Cotesti

 



Este manastire calugarite, 7 vietuitoare, reinfiintata in 1991, cu hramul "Sfanta Treime" (a doua zi dupa Rusalii). Se afla in com. Cotesti, jud. Vrancea, la 15 km SV de Focsani, pe drumul modernizat Buzau - Focsani, cu segment modernizat spre Cotesti.

Manastirea Cotesti manastire calugarite com. Cotesti jud. Vrancea schitul Bontesti arhim. Teodosie manastiri vrancea manastiri din judetul vrancea biserici vrancea Spre Cer!

Manastirea Dobrusa

 



Este manastire de calugari, 2-3 vietuitori, cu hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" (21 noiembrie). Se afla in com. Stefanesti, jud. Valcea, la 10 km SV de Dragasani si 46 km NV de Slatina, pe drumul modernizat si calea ferata Rm. Valcea - Dragasani, gara Dragasani (55 km), drumul cu ramificatie spre Dobrusa sat.

Manastirea Dobrusa manastire de calugari com. Stefanesti jud. Valcea Nicolae Iorga ieromonahii Daniil si Dragomir manastiri in judetul valcea manastiri tara romanesca biserici valcene Spre Cer!

Manastirea Govora

 



Este manastire de calugarite, 45 vietuitoare, cu hramul, "Adormirea Maicii Domnului" (15 august). Se afla in com. Mihaiesti, jud. Valcea, la 17 km SV de Rm. Valcea si 8 km SE de Baile Govora, pe drumul modernizat Rm. Valcea - Baile Govora sau calea ferata Dragasani - Rm. Valcea (43 km), gara Govora.

Manastirea Govora manastire de calugarite com. Mihaiesti jud. Valcea Vlad Calugaru Radu cel Mare atelier de covoare si arhondaric. Spre Cer!

Manastirea Maglavit


 


Este manastire de calugari, 5 vietuitori, reinfiintata in 1990, cu hramul "Izvorul Tamaduirii" (prima vineri dupa Pasti). Se afla in com. Maglavit, jud. Dolj, la 60 km SV de Craiova si 18 km NE de Calafat, pe drumul modernizat Craiova - Calafat (87 km), apoi un segment drum modernizat desprins spre Maglavit.

Manastirea Maglavit manastire de calugari hramul Izvorul Tamaduirii com. Maglavit jud. Dolj Petrache Lupu Spre Cer!

Manastirea Putna


 


Este manastire de calugari, cu 50 vietuitori. Se afla in com.Putna, jud.Suceava, la 62 km NV de Suceava si 28 km V de Radauti. Biserica de lemn de stejar, “cea mai veche biserica de lemn din Moldova

Manastirea Putna manastire de calugari com.Putna jud.Suceava Dragos Voda biserica de lemn din Moldova Vasile Lupu Gheorghe Stefan Eustratie Dabija Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant Mariea de Mangop Mariei Voichita Spre Cer!

Manastirea Ramet


 


Este manastire de calugarite, 80 de vietuitoare, cu hramul "Izvorul Tamaduirii" (prima vineri dupa Pasti) si "Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet" (30 iunie). In zilele de 29 iunie si 30 iunie au loc pelerinaje. Se afla in com. Ramet, jud. Alba, la 18 km NV de Teius si 34 km NV de Alba Iulia.

Manastirea Ramet manastire de calugarite hramul Izvorul Tamaduirii com. Ramet jud. Alba ctitorita din piatra generalul Bucow arhitecturala originara Cheile Rametului arhondaric. Spre Cer!

Mamaliga ciobaneasca

Ingrediente:

• 1 kg mãlai • 3 litri apã • 1 lingurã sare

Mamaliga ciobaneasca mamaliga ardeal mamaliga traditionala retete traditionale mamaliga reteta traditionala mamaliga cum fac mamaliga cum fac mamaliga la ceaun ceaun pentru familie Spre Cer!

Bulz ardelenesc

Ingrediente:

• 1 litru apã • 500 g mãlai • 500 g brânzã de burduf
• 50 g unt • 500 ml lapte bãtut

bulz ardelenesc reteta bulz ciobanesc reteta bulz sibiu retete de la stana reteta de bulz mamaliga traditionala bulz mamaliga cu branza burduf cum fac bulz cum fac bulzul ardelenesc bulz si palinca ingrediente bulz cel mai simplu bulz Spre Cer!



 
213.136.76.7