semanatul obicei



Alexandru cel Rau

Domnitor al Å¢arii RomâneÅŸti (aug. 1592 — sep. 1593). Fiul lui Bogdan LapuÅŸneanu, domnitorul Moldovei.
Începuturile domniei. Este învestit iniÅ£ial ca domnitor al Moldovei, în iunie 1592, dar este transferat pe scaunul Å¢arii RomâneÅŸti în locul lui Åžtefan Surdul, domn ÅŸters.

Alexandru cel Rau domn in tara romaneasca si moldova istoria medievala a romanilor cronica a sasilor stocker averi si venituri bani visterie semanatul obicei

Ciorba de peste

Ingrediente:

1 crap de 1,5 kg -2 kg (eu de obicei cumpar gata curatat si taiat felii)
Peste marunt , sau bucátzi de peste diferit (somn, pastrav etc).
1 ceapa mare , boia
putin ardei iute, sare

Click pentru modul de preparare

Ciorba de peste ciorba de crap crap la saramura crap romanesc la saramura crap afumat cum prepar crapul cum fac ciorba de peste cum prepar pestele crap romanesc in ciorba semanatul obicei

Crantanei

Crantanei.
Rusula delica Fam. Russulaceae.
Descriere- Ciuperca comestibila, intalnita vara si toamna VII-IX in padurile de foioase, pe soluri argiloase de obicei cu palarie aproape lipita de sol. Palarie convexa, apoi adancita la centru diametrul 8-15cm. Fata superioara albicioasa, uneori la margine cu pete ruginii, cateodata vascoasa. Fata inferioara cu lamele adunate, usor decurente, inegale, late de 4-10mm, usor nuantate albastrui verzui. Picior plin, tare, lung de 4-6cm diametrul 2-3cm albicios, uneori partea dinspre varf usor verzuie. Carnea alba, se rupe pocnind, fara miros caracteristic.
Alimentatie- valoare alimentara mare. Foarte gustoasa. Utilizata in diferite preparate culinare singura sau in combinatii cu alte ciuperci.

Cranţanei Ciuperca comestibila intalnita vara si toamna ciuperca fara miros combinatii de ciuperci semanatul obicei

Dragobete

DRAGOBETE, care era numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, era un zeu tanar al dacilor care era sarbatorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia si Transilvania la o data fixa în fiecare an.

dragobete romania semanatul obicei

Ardeleanul si ... secretara

banc secretara duminica semanatul obicei

Sotul si ... aniversarea

banc aniversare 30 ani semanatul obicei

Rusaliile - Obiceiuri de Rusalii

 Rusaliile - Obiceiuri de Rusalii

Duminica Rusaliilor sau Duminica Pogorarii Duhului Sfant, mai este numita si Duminica Cincizecimii, pentru ca acest eveniment a avut loc la cincizeci de zile de la Invierea lui Hristos. In aceasta zi, dupa terminarea slujbei religioase, preotul iese cu credinciosii in camp pentru a sfinti apa folosita la stropitul semanaturilor, iar oamenii impodobesc mormintele cu flori si frunze verzi.

 

semanatul obicei

Cina buclucasa

 

cina banc invitati bancuri semanatul obicei

Din an in an

Din an in colinda mos craciun semanatul obicei

Vinerea Mare

 Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui, si astfel ultima vineri din Postul Mare.

vinerea mare semanatul obicei



 
213.136.76.7