paturi taranesti


Manastirea Comana

 



Este manastire de calugari, 6 vietuitori, reinfiintata in 1991, cu hramul "Sfantul Nicolae" (6 decembrie). Se afla in com. Comana, jud. Giurgiu, la 34 km S de Bucuresti, 45 km N-NE de Giurgiu, pe drumul modernizat Giurgiu - Bucuresti, 15 km de ramificatia Calugareni – Comana.

Manastirea Comana manastire de calugari hramul Sfantul Nicolae com. Comana jud. Giurgiu Vlad Tepes manastiri giurgiu manastiri giurgiuvene manastiri judetul giurgiu biserici giurgiu paturi taranesti

Mamaliga pe paturi

Ingrediente:

• 1 kg mãlai • 3 1 apã • 1 lingurã sare
• 100 g unt • 200 g urdã • 200 g cas
• 200 g brânzã burduf • 200 g cascaval • 200 g smântânã
• 200 g brânzã telemea (un dãrab sau o creastã, cât taie o briscã iute)

Mamaliga pe paturi mamaliga cu branza reteta mamaliga traditionala reteta mamaliga ardeleneasca cu telemea burduf cascaval smantana cum fac mamaliga cum fac mamaliga la ceaun de ce nu-mi iese mamaliga ingrediente mamaliga cea mai simpla mamaliga paturi taranesti

Instrumentele necesare taierii porcului

Cind ne pregatim pentru taierea porcului este bine sa avem din timp uneltele necesare, carora trebuie sa le acordam toata atentia. Acestea influenteaza nu numai bunul mers al muncii noastre ci si calitatea produselor, respectiv durata conservarii preparatelor.
Sa vorbim in primul rind despre cutite. Acestea trebuie sa fie de calitate ireprosabi1a, fara defectiuni. Chiar si minerul sa fie intact, fara fisuri. Ascutirea cutitelor trebuie sa se faca cu toata grija. Avem nevoie de trei cutite.



Cutitul de injunghiat are lama de 16-19 cm lungime si 2-2,5 cm latime, minerul cu o prindere sigura in mina.
Cutitul de despicat are lama cu o lungime de 16 cm si latime de 2,5-3 cm.
Cutitul de dezosare (de scos oasele) are lama de 12 cm lungime si 1,7 cm latime.

...mai departe

Instrumentele necesare taierii porcului cutite pentru porci cutite injughiat porci scule pentru taiat porci cutite pentru taiat porci ce cutite am nevoie la porc paturi taranesti

Coacazele si viata !

 Mici, parfumate, acrisoare, si pline de vitamine – astfel s-ar putea rezuma descrierea coacazelor negre. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism. si totusi, care este secretul lor?

 

Ce substante nutritive contin coacazele negre?

 

Marele atu al coacazelor il constituie cantitatea mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale), de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. Contin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.

Cand pot introduce coacazele in alimentatia copilului meu? 

Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia diversificata a bebelusului incepand cu varsta de 1 an. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care il oferiti micutului, nu uitati sa cereti sfatul medicului curant si sa urmati regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduc coacazele negre organismului?
 
citeste mai departe>>> 
 

coacaze alimentatie paturi taranesti


 
213.136.76.7