muschi tiganes


Manastirea Tiganesti

Este manastire de calugarite, cu 143 vietuitoare. Se afla in com. Ciolpani, jud. Ilfov, la 36 km N de Bucuresti, pe drumul modernizat Bucuresti - Ploiesti (74 km).

Manastirea Tiganesti manastire de calugarite comuna Ciolpani judetul Ilfov hramul Adormirea Maicii Domnului Arhitectura stil neoclasic cimitir cu hramul Sfanta Treime atelier de tesut broderii artistice manuscrise vechi biblioteca patrimoniu muschi tiganes

Friptura de mistret ardeleneasca

Ingredinete:

• sare • 750 g slãninã afumatã
• 500 g usturoi • 100 g unt
• 500 g morcovi • 500 g ceapã
• 3 foi dafin • 20 g piper boabe
• 0,5 1 vin alb • 200 g smântânã
• 1 litru zeamã de supã de carne
• 100 g osânzã (de la rinichii porcului)
• 2 kg muschi de mistreþ de pe spinare
• 1 kg carne de pe spata aceluiasi animal

Friptura de mistret ardeleneasca reteta de carne mistret preparat din mistret carne de mistret ardeleneasca preparata retete transilvanane vanatoresti mistretul preparat in ardeal muschi tiganes

Salata de boeuf

Ingrediente:

• 700 g carne de vitã (macrã: muschiulet, pulpã)
• 700 g cartofi (din cei ce nu se sfãrâmã nicicum la fiert)
• 300 g castraveciori murati în otet (sau mai putin, dacã sunt prea acri)
• 500 g mazãre boabe
• 2 gogosari murati pentru fata interioarã si 1 pentru cea exterioarã
• 3 morcovi mai mari
• 500 ml maionezã (cu sau fãrã lãmâie, cum vã place)
• sare, cât trebuie

Salata de boeuf salate traditionale ardelenesti platou cu salata boeuf platou traditional din ardeal cu salata si carne platou aperitiv salata muschi tiganes

Bureti galbiori.

Bureti galbiori.
Lactarius mitissimus Fam Russulaceae.
Descriere: ciuperca ne comestibila. intalnita in lunile sept-oct, printre perinite de muschi din padurile de rasinoase. Palaria mamelonata diametrul 3-5cm. Fata superioara portocalie, putin vascoasa pe timp umed. Fata inferioara cu lamele crem ocracee. Picior plin, apoi gol, lung de 3-8cm diametrul 0,4-0,9cm portocaliu deschis. Carnea galbuie cu latex alb, gust amar, miros mai mult sau mai putin ne placut.

Bureti galbiori ciuperca necombestibila bureti octombrie ciuperci noiembrie bureti octombrie bureti noiembrie burete galben muschi tiganes

Ciuperci otravitoare si ciuperci comestibile

 

Ciuperci periculoase, otravitoare, toxice, indigeste.
Foarte toxice care produc sindromul muscarian:
Amanita muscaria= muscarita, palaria sarpelui, buretele serpesc, bureti pestriti, burete de gaze ai Inocybe patouillardi.
Simptomele sindromului muscarian: la 2-3 ore dupa mancare apare o salivatie abundenta, transpiratie abundenta, lacrimi, tremuraturi, frisoane, sughit, iar pupilele sunt micsorate.
Produc sindromul panterian:
Amanita pantherina= buretele pestrit, buretele bulos.
Simptomele sindromului panterian:
Tulburari digestive aparute la 2-3 ore dupa ce au fost mancate ciupercile (voma, diaree, arsuri stomacale), apoi o stare de excitatie ca un fel de betie, ras nebunesc, halucinatii, accese de furie, mers de betiv, si în final stare de prostatie.
Sindromul neurotoxic este produs de:
Entoloma lividium.
Semnele sindromului neurotoxic: tulburari gastrointestinale violente: scaune multe, lichide, sanghinolente, dureri si crampe abdominale violente.
Sindromul hemolitic (tulburari vasomotorii) este produs de:
Gyromitra esculenta= zgarciogi grasi, ciuciuleti, zgarciogi.
Gyromitra infula, Coprinus atramentarius= popenchi: Coprinus insignis.
Ergotism.
Sunt produse de Claviceps purpurea= cornul secarei.
Indigestii genereaza:
Bolletus satanas=buretele tiganesc, buretele rosu, buretele dracului.
Russula emetica=stupitul dracului, stupitul satanei, vinetica focului, painisoara piperata.
Tricholoma paradinum, Pleurotus olearius, Psalliota xanthoderma, Clavaria formosa= malosel, barba caprei, togmacel.
Simptomele indigestiei: usoare arsuri stomacale, greata, voma, diaree de scurta durata, rareori transpiratii.

Atentie! Toate ciupercile alterate sunt foarte periculoase

Ciuperci periculoase otravitoare toxice indigeste Ciupercile comestibile Ciuperci comestibile şi care se port folosi în medicina muscariţa palaria şarpelui buretele şerpesc bureţi pestriţi burete de gâze muschi tiganes

Ciuperci asiatice- Cordyceps

 

Ciuperci asiatice- Cordyceps.
(Cordyceps sinensis).
Cordycepsul este o ciuperca considerata ca un „cadou al zeilor” fiind cunoscuta si utilizata in medicina traditionala chineza de mai bine de 1200 de ani. Numele de cordyceps inseamna „iarna larva, vara planta” si se datoreaza faptului ca intr-o parte a ciclului sau biologic, in calitate de ciuperca, exista sub forma de planta, iar in cealalta sub forma de insecta (aflata in stadiul de larva). Acest fapt este mentionat pentru prima data in „Noul concept al farmacologiei” aparuta in China in 1757.
Etapele de metamorfoza si de simbioza (sau mai bine zis parazitoza) a cordycepsului pot fi rezumate astfel: vara dupa maturarea sporilor ciupercii, acestia se imprastie si nimerind pe larva omida) unui anumit fluture o paraziteaza, trecand de la stadiul vegetal la cel animal. Larva infectata se ingroapa in pamant unde hiberneaza sub forma de gogoasa, timp in care sporii de ciuperca se hranesc cu nutrientii din larva. Daca acestia se termina, cordycepsul este nevoit sa treaca la alimentarea cu radacinile unor plante, rezistand sub pamant la foame, frig si lipsa de oxigen vreme destul de indelungata. Primavara sporii trec la cresterea sub forma de planta, formeaza spori si ciclul se repeta.
Cordycepsul se gaseste destul de rar si poate fi intalnit la altitudini in jur de 3500m, in locuri izolate din Tibet, in provinciile Siciuani, Iuninani si Tanhai. Miceliul ciupercii este bogat in nutrienti si componenti biologici activi, din care putem enumera: acid cordycepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu si calciu, substante care fac din aceasta ciuperca extraordinara un mijloc de ameliorare a tonusului organismului.

Ciuperci asiatice- Cordyceps ciuperca cadoul zeilor Noul concept al farmacologiei ciuperca altitudine ciuperca tibet Stimuleaza funcţiile organismului din punct de vedere fizic psihic şi imunitar protectoare renale şi pulmonare scade nivelul colesterolului muschi tiganes

CIFOZA

Cifoza (cocoasa) deformarea coloanei vertebrale cu accentuarea convexitatii posterioare din regiunea toracica. Cifoza poate fi datorita si unei pozitii vicioase a individului, dar mai ales unor boli ale coloanei vertebrale (tuberculoza sau boala lui Pot).
Se va face tratament cu sucuri de legume si fructe, vitamine, calciu. Se indica de asemenea gimnastica pentru întarirea muschilor, bai de soare. O alimentatie corecta si cât mai mult timp petrecut pe terenurile de sport si în aer liber.
 

cifoza boala cifoza tratarea cifoza tratarea cifozei tratament cifoza boli coloana coloana vertebrala muschi tiganes

Hrib tiganesc

Hrib tiganesc.

Boletus satanas. Fam Boletaceae.

Denumiri populare: buretele dracului, burete rosu, hribul dracului, manatarca dracului.

Descriere- Ciuperca toxica, otravitoare, este foarte otravitoare si creste pe sol in padurile de foioase. Fructificatia are o palarie mare de 10-20 si chiar 30 cm in diametru, groasa, bombata cenusie sau alba-cenusie usor patata cu galben sau verzui. Pe partea inferioara prezinta niste pori fini, de culoare rosie-sangerie, care la atingere se coloreaza in albastru. Carnea este alba sau galbena-deschis, iar la contact cu aerul se albastreste. Are gust dulceag. Piciorul este foarte gros si umflat, bulbos, rosiatic la baza si galbui spre partea superioara. Prezinta pe toata suprafata o ornamentatie sub forma de retea, rosie ca sangele.

Toxicologie- principiile toxice nu sunt cunoscute. Suspecta de a contine muscarina. Consumata produce tulburari gastrointestinale cu dureri violente ce pot dura cateva zile, fara a fi letala. Unele persoane o suporta.

 


 

 

buretele dracului burete roşu hribul dracului mânatarca dracului hrib tiganesc ciuperca toxica ciuperca otravitoare muschi tiganes

Ursul

 

jocul ursului ursul muschi tiganes


 
213.136.76.7