MUNTEAN CATALIN GEORGE


Manastirea Agapia


 


(Agapia din Vale), este manastire de calugarite, 502 vietuitoare, cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” (8 noiembrie). Se afla in com Agapia, jud. Neamt, la 12 km SV de Tg.Neamt, 48 km de N de Piatra Neamt si este ctitorita de Gavriil Coci hatmanul si sotia sa Liliana Doamna (1642-1647). Biserica a fost sfintita in 1647.

Manastirea Agapia Agapia din Vale Agapia din Deal Gavriil Coci Nicolae Grigorescu Nasterea Domnului Duminica Tuturor Sfintilor Ion Luca Caragiale Alexandru Vlahuta George Cosbuc Calistrat Hogas Duiliu Zamfirescu manastiri neamt manastiri moldova manastire agapia MUNTEAN CATALIN GEORGE

Manastirea Cetatea Colt

 



Numita si manastirea Cetatii Colt, este o manastire de calugari, fara obste, reinfiintat in 1991, cu hramul "Tuturor Sfintilor" (26 iunie). Se afla in satul Suseni, com. Rau de Mori, jud. Hunedoara, la 24 km SV de Hateg, 56 km SV de Simeria.

Manastirea Cetatea Colt manastire de calugari satul Suseni com. Rau de Mori jud. Hunedoara manastiri hunedoara manastiri hunedorene biserici hunedoara MUNTEAN CATALIN GEORGE

Manastirea Fastaci

 



Este manastire de calugari, 5 vietuitori, reinfiintata in 1993, cu hramul "Sfantul Nicolae" (6 decembrie). Se afla in com. Delesti, jud. Vaslui, la 28 km SV de Vaslui. 

Manastirea Fastaci manastire de calugari hramul Sfantul Nicolae com. Delesti jud. Vaslui Iosif Gandul Matei Racovita manastiri judetul vaslui manastire vaslui harta manastirilor vaslui MUNTEAN CATALIN GEORGE

Manastirea Saraca

Este manastire de calugari, 3 vietuitori, cu hramul "Schimbarea la Fata" (6 august), zi de pelerinaj pe 20 iulie. Se afla in com. Semlacu Mic, jud. Timis, la 24 km E de Deta si 67 km S de Timisoara.

Manastirea Saraca manastire de calugari hramul Schimbarea la Fata om. Semlacu Mic jud. Timis picturi murale stil bizantin scoala de pictura fresce MUNTEAN CATALIN GEORGE

Manastirea Sinaia

Este manastire de calugari, cu 11 vietuitori. Se afla in orasul Sinaia, la 48 km S de Brasov si 60 km N de Ploiesti, pe drumul international si calea ferata, gara Sinaia

Manastirea Sinaia manastire de calugari orasul Sinaia orasul Sinaia hramul Sfanta Treime stilul moldovenesc medieval brancovenesc-renascentist palatul Peles Carol I MUNTEAN CATALIN GEORGE

Acatistul Sfantului Gheorghe

Sfantul Mucenic Gheorghe

 
Sfantul Mucenic Gheorghe s-a nascut in Capadocia, intr-o familie crestina, si a trait in timpul domniei imparatului Diocletian. Inca de tanar ramane fara tatal sau, care a murit marturisind credinta crestina. Impreuna cu mama sa, se muta in Palestina. Urmeaza cariera militara, ajungand comandant in armata imparatului Diocletian. In anul 303, cand imparatul a inceput persecutiile impotriva crestinilor, Sfantul Gheorghe a marturisit chiar inaintea lui Diocletian credinta in Hristos.
 
 
 
Acatistul Sfantului Gheorghe
 
Troparul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe (glas 4)
 
Ca un izbavitor al celor robiti si celor saraci folositor, neputinciosilor doctor, conducatorilor ajutator, Purtatorule de biruinta, Mare Mucenice Gheorghe, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.
 
Condacul 1
 
Mult nevoitorului al lui Hristos, Marelui Mucenic Gheorghe, acum toti din suflet sa-i cantam, laudandu-l pe el in sfintitele locasuri, ca pe un preastralucit mare soare al mucenicilor; si ca unul aparator al credinciosilor si ajutator, cu credinta sa-i strigam: Bucura-te, Mare Mucenice Gheorghe!
 
Icosul 1
 
Inger intru nevointa cu adevarat te-ai aratat, purtatorule de biruinta al lui Hristos Gheorghe; ca materialnic si cu trup fiind, vitejeste pentru credinta ca un nematerialnic si fara de trup te-ai nevoit; pentru aceasta strigam tie unele ca acestea:
Bucura-te, ca te-ai aratat fire mai presus de fire.
Bucura-te, ca te-ai aratat materie mai presus de materie.
Bucura-te, tanarule, veselule si preafrumosule.
Bucura-te, incepatorule de nevointa al lui Hristos preaalesule.
Bucura-te, inger in trup, care covarsesti pe cei muritori.
Bucura-te, lumescule om, mai presus de lume cu mintea.
Bucura-te, ca intru nevointa in chipul soarelui te-ai aratat.
Bucura-te, ca, dupa fel, ca un inger te-ai infatisat.
Bucura-te, adevarata lucrare a darului.
Bucura-te, curata nelucrare a firii.
Bucura-te, cel prin care credinta s-a inaltat.
Bucura-te, cel prin care ratacirea s-a stricat.
Bucura-te, Mare Mucenice Gheorghe!

acatistul sfantului gheorghe MUNTEAN CATALIN GEORGE

Sfantul Gheorghe

 

 Sfantul Mare Mucenic Gheorghe sau George versiuni: Georgiu, Georz, Giurgiu, Iorgu; din greaca Gheorghios «agricultor»; c. 275/280 – d. 23 aprilie 303) este un sfant megalomartir, pomenit de aproape toate Bisericile traditionale, de obicei pe data de 23 aprilie. Patron al unui numar de tari, regiuni si orase printre care al Angliei.

 
In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase în Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.
 

Sfantul Gheorghe istoria MUNTEAN CATALIN GEORGE

Economie de benzina

 

banc economie benzina MUNTEAN CATALIN GEORGE

Cea mai severa profesoara...

 

banc profesoara severa bula MUNTEAN CATALIN GEORGE


 
213.136.76.7