Manastiri - Rugaciune de dimineata - Arsenie Boca

 

Rugaciune de dimineata - Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi, in toata ziua, sa am grija sa ma lepad de mine insumi, ca nu cumva, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.....( click pe poza pentru continuare)
 

 

 


Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata, pacatuiesc in tot ceasul.
 
Doamne, cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii noastre.
 
Uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem fara cercetare, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si desaditi pana la pamant.
  
Doamne, Cela ce vii intre oameni in taina,  ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre.
 
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila si vino de Te salasluieste intru noi, dimpreuna cu Tatal si cu Duhul  Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si minte noastra raman neputincioase.  
 
Doamne, Cela ce vii in taina, ai mila de noi, ca nu ne dam seama cat suntem de nedesavirsiti si cat esti Tu de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi de Tine prin pacatele noastre. Ci lumineaza, Doamne, lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai si sa traim in veci prin viata Ta.  
 
Lumina si bucuria noastra, slava tie!  
 
          Amin. 

Cuvinte cheie: rugaciune de dimineata arsenie boca arsenie boca rugaciune

 
213.136.76.7