Manastiri - Manastirea Suzana

Este manastire de calugarite, cu 58 vietuitoare. Se afla in com. Maneciu, jud. Prahova, la 67 km N de Ploiesti si 51 km S de Brasov, pe drumul modernizat Valenii de munte - Brasov (85 km) si calea ferata Ploiesti-Maneciu (35 km).


Biserica mica cu hramul “Acoperamantul Maicii Domnului” (1 octombrie), a fost ctitorita din lemn la 1740 de Stanca Arsic din Sacele-Brasov, devenita monahia Suzana si este destinata numai slujbelor de iarna. Biserica mare cu hramul “Sfantul Nicolae” (6 decembrie) a fost ridicata din zid sub stareta Suzana Albulet, cu sprijinul Episcopului Chesarie al Buzaului (1839-1840) si refacuta intre 1880-1882) sub stareta Natalia Ferlea, ajutata de mai multe familii de credinciosi si Eforia Spitalelor Civile. Pictura in ulei a fost executata de Gh. Tattarascu si de un ucenic al lui, Petre Nicolau. Detine arhondaric.

Cuvinte cheie: Manastirea Suzana manastire de calugarite com. Maneciu jud. Prahova Ploiesti-Maneciu hramul Acoperamantul Maicii Domnului slujbelor de iarna Sfantul Nicolae Pictura in ulei

 
213.136.76.7