Infectii hepatice


Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum

 

Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum.
Este cea mai faimoasa ciuperca medicinala din lume. Ea este denumita si „ciuperca nemuririi” datorita efectelor sale terapeutice uimitoare. in urma studiilor clinice, aceasta ciuperca este admisa oficial in tratamentul cancerului.
Ciuperca Reishi este mentionata pentru prima data in cea mai veche farmacopee chineza, cea a lui Seng Nong din anul 56 i.H.
Reishi este o ciuperca care se gaseste destul de rar, ceea ce justifica in buna parte costul destul de ridicat al specialitatilor care o contin.
Ce contine ciuperca Reishi.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre aceasta ciuperca trebuie sa remarcam cele peste 200 de substante active din compozitia sa. Dintre cele mai importante sunt polizaridele 1-3 beta-glucan si 1-6beta-glucan care au efecte terapeutice exceptionale, in special in profilaxia si tratarea cancerului.
Alaturi de aceste polizaharide mai sunt prezente triterpene (acid ganodermic), adenozida, germaniu argonic, acizi grasi ne saturati (acid oleic), ciclooctasulf, alcaloizi, acizi nucleici si vitamina A.

Ciuperca asiatic Reishi ciuperci farmaceutice bureti farmacie ciuperca medicinala ciuperci energie vitala ciuperca reduce nivelul glicemiei ciuperca glicemie ciuperca detoxifiere detoxifiere cu ciuperci ciuperca contra stresului si depresiei ciuperca tensiune arteriala Infectii hepatice

Buretele cerbilor

Buretele cerbilor.
Scoleroderma aurantium Fam. Sclerodermataceae.
Ciuperca ne comestibila, toxica intalnita in lunile VII-IX- pe solurile argiloase aflate in panta, insorite din etajul montan.
Descriere- Diametrul 3-7cm cu peridia carnoasa, groasa, elastica, brun-galbuie cu numeroase proeminente poligonale, mai inchise la culoare. Carnea alba-roz, apoi negricioasa albastruie, strabatuta de fibre albe, miros neplacut.
Toxicitate- produce tulburari gastro-intestinale si nervoase, dar trecatoare. Intoxicatia se manifesta mai ales prin stare de rau, greturi, voma, frisoane, diaree, colici stomacale violente.

Buretele cerbilor bureti cerb intoxicatii ciuperci ciuperci greturi ciuperci diaree ciuperci miros urat toxinfectii alimentare ciuperci Infectii hepatice

Ciuperci asiatice Shiitake

Ciuperci asiatice Shiitake. Lentinus edodes.
Mult asemanatoare cu Maitake in ceea ce priveste continutul in beta-glucani si a efectelor antitumorale si de stimulare a imunitatii organismului, ciuperca Shiitake este una dintre cele mai cunoscute remedii folosite in lupta contra cancerului.
Shiitake contine o substanta numita Lentinan, care este un principiu activ care ajuta sistemul nostru imunitar sa lupte impotriva infectiilor virale si a celulelor canceroase care se dezvolta. Cunoasterea acestei substante si descoperirea efectelor sale benefice au facut ca Lentianul sa devina o substanta folosita oficial in Japonia in tratarea cancerului.
Shitake actioneaza impotriva cancerului in mod aproape asemanator cu ciuperca Maitake. Ea creste nivelul factorului de necroza tumorala responsabil cu distrugerea celulelor canceroase, protejeaza celulele sanatoase din tesuturi si nu permite raspandirea cancerului prin metastaze.
in plus fata de Maitake, stimuleaza activitatea interleukinelor IL2 :i 12 (substante ale sistemului imunitar ce inhiba cresterea tumorilor si accelereaza dezvoltarea limfocitelor T care apara organismul).
Foarte important: tratamentul cu Shiitake reduce efectele secundare din chimioterapie (caderea parului, leucopenia si anema).

Ciuperci asiatice Shiitake efecte antitumorale ciuperci stimulatrea imunitatii ciuperci ciuperci contra cancerului tratamentul cu Shiitake reduce efectele secundare din chimioterapie Infectii hepatice


 
213.136.76.7