ICHIM IULIA


Manastirea Agapia


 


(Agapia din Vale), este manastire de calugarite, 502 vietuitoare, cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” (8 noiembrie). Se afla in com Agapia, jud. Neamt, la 12 km SV de Tg.Neamt, 48 km de N de Piatra Neamt si este ctitorita de Gavriil Coci hatmanul si sotia sa Liliana Doamna (1642-1647). Biserica a fost sfintita in 1647.

Manastirea Agapia Agapia din Vale Agapia din Deal Gavriil Coci Nicolae Grigorescu Nasterea Domnului Duminica Tuturor Sfintilor Ion Luca Caragiale Alexandru Vlahuta George Cosbuc Calistrat Hogas Duiliu Zamfirescu manastiri neamt manastiri moldova manastire agapia ICHIM IULIA

Manastirea Cergau Mic

 



Este manastire de calugari, 2 vietuitori, reinfiintata in 1992, cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" (29 iunie), fara traditie de pelerinaj.

Manastirea Cergau Mic manastire de calugari satul Cergau Mic com. Cergau jud. Alba manastiri alba manastiri judetul alba manastiri apuseni biserici alba iulia ICHIM IULIA

Manastirea Ramet


 


Este manastire de calugarite, 80 de vietuitoare, cu hramul "Izvorul Tamaduirii" (prima vineri dupa Pasti) si "Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet" (30 iunie). In zilele de 29 iunie si 30 iunie au loc pelerinaje. Se afla in com. Ramet, jud. Alba, la 18 km NV de Teius si 34 km NV de Alba Iulia.

Manastirea Ramet manastire de calugarite hramul Izvorul Tamaduirii com. Ramet jud. Alba ctitorita din piatra generalul Bucow arhitecturala originara Cheile Rametului arhondaric. ICHIM IULIA

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul

Este manastire de calugari, 4 vietuitori, reinfiintata inainte de anul 1989, cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae" (6 decembrie), pe 24 iunie zi de pelerinaj. Se afla in municipiul Alba Iulia, jud. Alba, la 2 km V de Alba Iulia.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul hramul Sfantul Ierarh Nicolae municipiul Alba Iulia jud. Alba satul Acmar jud. Alba ICHIM IULIA

Manastirea Tet

Este manastire de calugarite, 2 vietuitoare, reinfiintat in 1990, cu hramul "Sfantul Gheorghe" (23 aprilie). Se afla in com. Sugag, jud. Alba, la 25 km S de Sebes si 42 km S de Alba Iulia.

Manastirea Tet manastire de calugarite hramul Sfantul Gheorghe comuna Sugag judetul Alba ICHIM IULIA

Padis - Inima Apusenilor

Zona turistica Padis se afla in ramura nordica a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni. Din punct de vedere administrativ, zona Padis e situata in sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa, pana la granita cu judetele Cluj si Alba. Din zona turistica Padis fac parte :

  • Bazinul inchis Padis - Cetatile Ponorului

  • Cheile Somesului Cald - Poiana Varasoaia

  • Poiana Cuciulata

  • Cheile Galbenei - Poiana Florilor

  • Obarsia Vaii Boga.

 

padis ic ponor platoul apuseni ICHIM IULIA


 
213.136.76.7