dictionar vise acvaria


Manastirea Dragomiresti

 



Este manastire de calugari, 3 vietuitori, reinfiintata in 1990, cu hramul "Sfantul Prooroc Ilie" (20 iulie) si "Nasterea Maicii Domnului" (8 septembrie). In zilele de 25 martie - "Izvorul Tamaduirii", 20 iulie si 8 septembrie au loc pelerinaje. Se afla in com. Dragomiresti, jud. Maramures, la 45 km SE de Sighetul Marmatiei si 33 km SV de Viseul de Sus. Biserica veche de lemn, cladita in sec. XVIII (probabil in 1722) a fost mutata la Muzeul de la Herastrau – Bucuresti.

Manastirea Dragomiresti manastire de calugari hramul Sfantul Prooroc Ilie com. Dragomiresti jud. Maramures Muzeul de la Herastrau – Bucuresti manastiri maramuresene manastiri din judetul maramures manastiri baia mare dictionar vise acvaria

Manastirea Moisei

 


Este manastire de calugari, 5 vietuitori, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" (15 august), zi de pelerinaj cu veche traditie, pana in Moldova. Se afla in com. Moisei, jud. Maramures, la 13 km SE de Viseul de Sus si 10 km V de Borsa, pe DN Sighet-Borsa-Prislop-Vatra Dornei (171 km).

Manastirea Moisei manastire de calugari hramul Adormirea Maicii Domnului com. Moisei jud. Maramures Sighet-Borsa-Prislop-Vatra Dornei muntelui Pietrosu Rodnei Moise Coman egumenul Timotei Brasoveanu stil bizantin atelier de pictura icoane dictionar vise acvaria

Acatistul Maicii Domnului - Grabnic Ajutatoare

Rugaciunile incepatoare:
 
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin. 
 

acatistul maicii domnului sfanta maria acatist sfanta maria dictionar vise acvaria

Zece locuri de vizitat in Maramures

Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice. Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone etno-folcorice distincte: tara Chioarului, tara Lapusului, tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare. 

Zece locuri de vizitat in Maramures:

1. Cascada Cailor - Borsa este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se praveleste  pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare

 

 2. Cimitirul Vesel - Sapanta este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.

 
 
 
....mai departe
   

zece locuri vizitat maramures dictionar vise acvaria


 
213.136.76.7