despre sotii


Burete de casa

Burete de casa.

Serpula lacrymans. Fam. Meruliaceae.
Denumiri populare: ciuperca de pivnita.
Descriere: ciuperca intalnita tot timpul anului, pe lemnul de constructie, grosime 1-2cm, diametrul pana la 50cm, la inceput galben, apoi brun ruginiu cu marginea alba, pufoasa. Himenoforul se afla in partea centrala, mamelonat, reticulat alveolar, ocru, apoi brun ruginiu sau brun cu alveolele din retea de 2-3cm. Daunatoare. Produce putrezirea rosie a lemnului care se crapa paralel si perpendicular cu fibrele, desfacandu-se in cuburi sau prisme. Provoaca prabusirea caselor din lemn.

burete de casa despre bureti bureti si ciuperci retete bureti descriere burete de casa ciuperca de pivnita

Burete de prun

Burete de prun 1.
Rhodophyllus clepeatus Fam. Rhodophyllaceae.
 
 
Descriere: ciuperca comestibila intalnita in mai-iunie prin livezi, paduri, etc. palaria convexa, campanulata, apoi intinsa, carnoasa, diametrul 3-10cm, usor mamelonata. Fata superioara neteda, cenusie sau bruna-cenusie, cu marginea neregulat lobata. Fata inferioara cu lamele largi, spatiate, inegale, albe, apoi roz-cenusii. Piciorul cilindric, plin, usor fibros, striat, alb, inalt de 3-9cm diametrul 0,6-1,5cm. Carnea albicioasa, miros de faina, gust putin acidulat.
Alimentatie- valoare alimentara foarte mare. Se poate folosi la foarte multe preparate culinare.

Burete de prun bureti de prun despre bureti de prun ciuperci comestibile ciuperci livezi ciuperci paduri

Ce porc sa alegem pentru taiat ?

Cand pornim sa cumparam porcul, in primul rind trebuie sa ne alegem "obiectivul", sa ne gindim la necesitatile familiei, sa stim ce dorim-mai multa slanina si grasime, si mai putina carne sau mai putine afumaturi, carnati, sunca si mai putina grasime si slanina. Daca familia doreste multa slanina, dar si carne, sa cumparam un porc din rasa Bazna, ingrasat. Aceasta rasa asigura 60% grasimi si 40% carne.

....mai departe

Ce porc sa alegem pentru taiat porc de taiat cumparare porc de unde cumpar porc targ de porci ce trebuie sa stiu despre porci porci de vanzare porci de cumparat rase de porci cumpar porc de carne porci de carne porc bazna

Despre sotii

 

banc ion gheorghe despre sotii frigider


 
213.136.76.7