aninoasa


Manastirea Aninoasa

 



Este manastire de calugari, cu obste in formare, reinfiintata in 1994, cu hramul "Sfantul Nicolae" (6 decembrie). Se afla in com. Aninoasa, jud. Arges, la 20 km SV de Campulung-Muscel, 35 km NE de Curtea de Arges.

Manastirea Aninoasa Sfantul Nicolae Campulung-Muscel Curtea de Arges Teodoran Vladescu Parvu Vladescu Teodosie monahul Mitropolitul Ungro-Vlahiei egumenul Varlaam Daniil Cantarolu icoane argint aur manastiri arges biserici arges manastiri valahe aninoasa

Manastirea Slanic

Este manastire de calugari, cu 35 vietuitori. A fost reinfiintata in 1992, cu hramul “Nasterea Maicii Domnului” (8 septembrie). Se afla in com.Aninoasa, jud. Arges, la 24 km V de Campulung, 34 km E de Curtea de Arges.

Manastirea Slanic manastire de calugari hramul Nasterea Maicii Domnului com.Aninoasa jud. Arges aninoasa

Manastirea Viforata

 
 


Este manastire de calugarite, 30 de vietuitoare, cu hramul “Sfantul Gheorghe” (23 aprilie). Se afla in com.Aninoasa, jud. Dambovita, la 7 km V de Targoviste, pe drumul modernizat si calea ferata Targoviste-Pucioasa.

Manastirea Viforata com.Aninoasa jud. Dambovita Vladislav Voievod Basarab Matei Basarab stil baroc potir de argint aninoasa


 
213.136.76.7